Archive of ‘kurs ögonfransförlängning’ category

Ögonfransförlängning – Hur farligt är det egentligen?

Vi har sysslat med ögonfransförlängning sedan 2006. På den tiden var det nästan ingen som ens visste vad det var för någonting. ”Va, går det?” var svaret man brukade få när man berättade om sitt yrke.

Marknaden har utvecklats ganska explosionsartat de senaste åren.
Medierna älskar nya trender och de älskar också att dramatisera ganska rejält för att sälja lösnummer.
Det har varit mycket negativt fokus på fransförlängning det senaste året.
Bl.a. har det diskuterats väldigt friskt kring franslim, är det farligt? Det var ramaskri och folkstorm i somras, det lät som det var värre att göra fransar än att gå in i Hiroshima.

Så här är det alltid. Man ska inte äta potatis, då får man cancer, man ska inte använda schampoo, man ska inte äta bacon, man ska inte färga håret, använda mobiltelefoner, flyga flygplan pga strålning, man får cancer av solkskydd, men man får också cancer av solen om man inte använder solskyddsfaktor. Och franslim, AKTA ER! Eller?

Det säkraste är om vi isolerar oss i en stuga ute i skogen utan kemiska produkter och utan några som helst tekniska prylar. Det är inte heller säkert att äta någonting. Så till slut lär vi ändå dö av svält eller näringsbrist, eller kanske psykotisk paranoia.

Vi behöver utbilda myndigheter, media och konsumenter.

Det som har hänt sedan vi började är att fransförlängning varit så pass okänt för myndigheter och allmänhet. Det har inte fått status som ett eget yrke. Folk har pillat in oss i samma kategori som Make-up.
Detta har resulterat i en totalt frisläppt marknad. Fritt fram för vem som helst som vill tjäna pengar. Visst, starta en 2 timmars kurs, eller varför inte en 10 timmars ”intensivutbildning” där du måste skicka in foton för att bli certifierad. Vem kollar att du gör rätt? Vem kollar att du jobbar på ett säkert sätt? Företaget skiter i dig. För de tar sina pengar och tackar för sig..
Eller varför inte göra en YOUTUBE kurs? Köp lite lim och klistra på. Kunderna har inte koll så klistra på bara. Det gör ingenting om du förstör deras ögon. ????

Visst varför inte bara börja importera och sälja själv? Starta en webshop på ett par minuter. Mailboxen spammas av leverantörer som vill sälja billigt skit från Kina. Det är bara att välja och vraka!
Myndigheterna sätter upp lite regler. Men vem följer dem? VEM följer upp och gör kontroller att lagarna följs? VEM kollar vad produkterna som importeras innehåller?
Och betalas verkligen tullavgifter och skatter? För dessa personer säljer sedan vidare skiten hur billigt som helst. Dumpar marknadens priser och förstör för sådana som oss som försöker göra allting rätt.

Ögonfransförlängning är inte farligt. OM man gör rätt.

Den som drabbas är konsumenten. Den kära kunden.
Det är så sorgligt att så många ska behöva drabbas.
Hur utbildar vi våra underbara kunder på bästa sätt?
Hur får vi medierna att spegla den rätta sidan av fransförlängning och inte bara flagga det som ”VARNING FARLIGT”.
Hur får vi konsumenten att hitta vem man ska gå till?

Så hur vet man vad man ska leta efter som konsument?
Läs Fransguiden – så hittar du rätt i fransdjungeln.

Nya Lashia-boken!

Äntligen är första upplagan här, exklusivt för dig som går en Yrkesutbildning i fransförlängning hos Lashia.
Läs mer om våra utbildningar i ögonfransförlängning på http://www.lashia.se

20140204-205839.jpg

Första utbildningen i Lashias nya lokaler

Alla har semester utom vi 😉

Här kör vi utbildning i fransförlängning så det ryker om det.

20140205-092517.jpg20140205-092523.jpg

20140205-092538.jpg20140205-092550.jpg

20140205-092555.jpg

Tack för en kul kurs juan från bandhagen, louise från vendelsö, sara från norrtälje, pia från huddinge, leonie från danderyd, lovisa från norrköping.

Fransförlängning kurs i Australien – dag 2

Idag var det dags för tjejerna att för första gången göra en ögonfransförlängning på två modeller var. Efter mycket svett och tårar fick de till slut till ett par riktigt fina fransförlängningar. Här nedan ser ni Lisas andra modell efter ca 2,5 timme.

20130319-192054.jpg

20130319-192535.jpg

Efter kursen mötte jag upp min man o barn som var nere på stranden och fiskade. Mysig dag 🙂

20130319-192755.jpg

1 2 3