Varning för oseriösa kurser inom ögonfransförlängning!

Vi håller utbildningar inom ögonfransförlängning, och har även börjat erbjuda kompletteringskurser för de som redan gått en utbildning men vill komplettera vissa bitar.

Jag blir vettskrämd när jag ser dessa stackars tjejer som lagt ner tusentals kronor på en kurs som brister så mycket på alla möjliga sätt.
Vissa har gått en kurs på 2 timmar. TVÅ TIMMAR!
De flesta har gått en kurs på 1 dag.
Några har bara fått lära sig att arbeta med 1 pincett och klistra på fransarna på ögat rakt av. Inte separera, inte kolla att de inte sitter ihop.
Andra lär ut franssättning med flares.
Kursdeltagarna får ingen information. De vet inte vilka produkter de ska använda. Någon blev uppmanad att gå och köpa något på Åhléns.

Det är fruktansvärt hur dessa ”utbildare” (kan man ens kalla dem det??) vill tjäna pengar och lär ut ett yrke HELT FEL. De skapar oro och missnöjda kunder. De skapar ett rykte som smutsar ner oss som gör ett seriöst jobb.

Jag skriver detta för kanske jag kan rädda någon där ute som läser på ordentligt om en utbildning innan hon går den.

Även de kunder som går för att göra en ögonfransförlängning, ska veta att det finns många många okunniga personer där ute som förlänger fransarna på folk. Vissa tar saftigt betalt, andra är väldigt billiga.
Trots det ökande utbudet av kurser är det inte många som håller måttet.
Ögonfransförlängning är ett hantverk som tar lång tid att lära sig.
Man kan inte lära sig detta på 2 timmar eller ens 1 dag! Möjligen tekniken.
Men att få diplom/certifikat redan efter en dag..
Det tar minst 50-70 timmar och träning på många olika ögon innan man ens kan tänka tanken att ta fullt pris för en fransförlängning.

Jag vill även passa på att varna för de som utger sig för att vara ”den enda xxx-certifierade utbildning inom ögonfransförlängning” (ger inte ut namnet).
Det finns inget sådant inom ögonfransförlängning. Detta märke som certifierar exempelvis frisörer och nagelterapeuter gör ännu inte detta för fransförlängning.
Det är fortfarande ett så pass nytt fenomen.

Faktum är att vi har haft tjejer som gått denna utbildning och är så arga för att de inte lärt sig någonting.

Och vi blir frustrerade, för vi får både ”rädda” tjejer som fått en misslyckad ögonfransförlängning, samt utbilda de stackars tjejer som gått en bristfällig kurs.

Läs mer om våra utbildningar här.

3 Comments on Varning för oseriösa kurser inom ögonfransförlängning!

 1. Michael Gullbrandson
  april 24, 2011 at 1:03 e m (12 år ago)

  Hej, jag satt precis och pratade med min syster om att hon känner sig lurad av den tjejen som lärde ut den här tekniken till henne. Min syster betalade 15000 för en 12 timmars kurs där hon inte ens fick lära sig att ta ett återbesök (med andra ord ta bort resterna av den gamla förlängningen). Efter att ha läst ditt inlägg här låter det onekligen som att min syster har blivit blåst av den här tjejen. Hon fick ett certifikat för avklarad kurs men hur giltigt är detta certifikat egentligen? Är det registrerat någonstans och kan man kolla upp detta? Dessutom så köper min syster sitt arbetsmaterial från den här tjejen men eftersom hon slänger på sitt egenpåhittade produktnamn på dessa kit så vet man ej vart hon i sin tur köper in det ifrån. Har du några råd att ge i den här situationen? Kan min syster kräva tillbaka det oförskämda överpriset som den här tjejen tog för denna blåsningskurs?

  Svara
  • admin
   april 24, 2011 at 7:32 e m (12 år ago)

   Hej Michael och tack för ditt inlägg.
   Det är just sådana här saker som gjort att jag startat den här bloggen.
   Tyvärr finns det många ”troll” i den här branchen. De finns även bland frisörer och nagelteknologer och säkerligen bland alla möjliga skönhetsyrken.
   Men pga att ögonfransförlängning fortfarande är relativt nytt inom skönhetsbranchen så förstår folk inte riktigt hur en fransförlängning ska gå till och se ut.
   Därför kan i stort sett vem som helst köpa in lite flares från nätet och starta en kurs likasom att vem som helst kan hålla en kurs i hårklippning, men de flesta förstår nog att man inte lär sig allt man behöver på 1 dag för att bli frisör. Ett certifikat kan vem som helst skriva på datorn. Men kommer kunderna tillbaka om man inte har kunskaperna?

   Det är upp till var och en att verkligen studera kursen de ska gå och analysera den som håller i kursen. Har hemsidan många eget tagna bilder (inte bara proffessionella ”modellbilder”), har den exempel på fler som gått kursen/utbildningen – kan man ringa till dessa och få referenser? Har de en egen salong och i sådana fall går det att hitta referenser från kunder som går dit? Hur ser kursupplägget ut?

   Det jag kan säga är att det går inte att lära sig fransförlängning på 1 dag. Man kan lära sig grundprinciperna men det krävs mycket träning och färdighet innan man kan vara redo för ett certifikat. Vi ger inte ut vårt certifikat förrän våra kurselever är fullt utbildade. Och även efter utbildningen är avslutad ger vi full support och låter även våra kursmedlemmar komma när de vill och träna på våra lediga britsar i salongen. Så mycket bryr vi oss om att det kommer ut kompetenta och bra tjejer i branchen.

   Jag tycker absolut din syster ska kräva pengarna tillbaka. Det är så fult av dessa ”utbildare” som tar hur mycket som helst för allt ifrån 2 timmar till 1 dags kurs. Sedan ger de ett diplom/certifikat och skickar iväg dem. Helt ovetande om att de kommer förstöra för oss andra som verkligen vill sprida ett bra rykte inom branchen.
   Din syster får gärna kontakta oss. Vi har även kompletteringskurser etc. Salong extension 08-180920.

   Vänligen
   Mimmi

   Svara
 2. MIss L
  oktober 18, 2011 at 10:42 f m (11 år ago)

  Jag var och klippte mig förra veckan hos Gabrijela På Baressos salong på Götgatan. Hon kändes trevlig och berättade om fransförlängningen som skulle se så naturlig ut att man kan vara utan mascara. Jag är en kvinna som jobbar som yoga instruktör _ dvs har alltid folk som tittar på mig och jag vill givetvis se fin MEN naturlig ut. Tänkte att jag skulle unna mig denna behandling och bokade tid igår morse. Förklarar noga för Gabriela att jag vill se fin och naturlig ut. När hon är klar får jag en chock- Kolsvarta ,Tjocka, långa spretiga fransar på klistrade i en tjock ojämn svart kant ( jag är dessutom blond)- Spetigt, fejkat och kanten avslutas tvärt i ögonvrån. Ser ut som en misslyckad dragshowartist. Eller som man själv klistrat på ett par gammeldags lösögonfransra på fyllan. Jag blir helt chokad- Jag förklarar att jag absolut inte kan se ut så här, hon börjar förklara att jag ska vänja mig- Men jag ser HEMSK ut. ber henne att ta bort det hela, hon börjar slita och dra så mina egna fransar ryker, förklarar sedan att hon inte har remover utan att jag får åka hem och sätta på olja och försöka få bort dem . Hon är ”Schysst” och låter mig bara betal 300 för att fått mina fransar förstörda. Hon ser sur ut – Jag skyndar hem, dränker fransarna i olja och försöker få bort dem. Nu har jag små stela , tunna fransar men har tack och lov fått bort dessa äckliga svarta tingestar som hon kladdade på mina ögonlock. Känner mig så ful o och lurad, vad gör man för att varna andra för dessa klåpare ?

  Jag skriver bara till dig för att varna andra, vill inte ha nya fransar. Men snälla , har du något tips på hur jag får mina fransar tillbaka i god form.

  Tack !

  Svara

Kommentera