Fransserum VS Fransförlängning?

Det har blivit en trend att förlänga ögonfransarna.
De flesta håller sig till den säkra metoden ögonfransförlängning, men här och där poppar nya märken upp med serum som utlovar att deras produkt naturligt kan förlänga dina fransar.

Vi på Salong Extension har nu börjat utvärdera skillnaden på dessa sätt att förlänga fransarna på.
Många kunder som har provat ett fransserum rapporterar att fransarna har blivit en aningen längre, men även blivit skörare, sprödare samt att de börjat växa ”på fel ställen”. Många har även fått klippa fransar som börjat växa neråt samt att de ”krullat sig” och t.o.m växt in i ögat!
Ett par kunder ville få sina fransar tillbaka till hur de var innan hon började med serumet, men fransarna slutade inte att växa. Hon får nu klippa av fransarna på oönskade ställen.
Många rapporterar att de under längre användning fått irritation av serumet, samt ”blodsprängda ögon”.

Bilder på resultat av ögonfransserum: (med mascara)

20111015-024113.jpg20111015-024122.jpg20111015-024127.jpg20111015-024629.jpg


Varning för ögonfransserum

I takt med att användandet av fransserum har ökat har även varningsrapporterna ökat.
denna sidan står följande:
”The U.S. Food and Drug Administration (FDA)” skickade ut ett varningsbrev till ”Lifetech Resources LLC” om att deras produkt, NeuLash innehåller ”isopropyl cloprostenate” som ej är godkänd av FDA som en säker produkt.

RapidLash, NeuLash och NueveuauBrow annonseras för att främja tillväxt av ögonfransar och ögonbryn. Men, de innehåller alla den aktiva ingrediensen cloprostenate isopropyl som är en syntetisk prostaglandin som är i samma klass av läkemedel som används för att sänka ögontrycket hos patienter med glaukom.
Prostaglandin är känd för att påverka kroppen.

RapidLash, NeuLash och NeuveauBrow betraktas som nya läkemedel. Ett nytt läkemedel kan inte införas i handeln om den inte blivit FDA-godkänd. Vid tidpunkten för detta varningsbrev, hade ingen av de tre produkterna en FDA-godkänd ansökan.

Enligt FDA, är RapidLash och NeuLash receptbelagda läkemedel som kan ha skadliga effekter och anses inte vara säkra att använda, om inte en läkare får tillstånd att administrera och övervaka dem.
Den aktiva substansen isopropyl cloprostenate kan sänka ögontrycket. Biverkningar är ögonirritation, förändring av ögats färg, makulaödem, ögoninflammation, hyperemi eller överdrivet blod i ögat.
Prostaglandin är också klassificerad som en graviditet klass C kategori, vilket innebär att djurstudier har visat en negativ effekt på gravida användare eller inga studier har utförts för att bedöma effekten på gravida kvinnor.

Bilder på ögonfransförlängningar: (utan mascara)
20111015-031245.jpg20111015-031250.jpg

En ögonfransförlängning med singelfransar ser både naturligare ut och är mindre skadlig för dina egna ögonfransar.
Syntetfransarna fästs en och en ovanpå din egen frans.
Din livscykel på de egna fransarna är ca 6-8 veckor, därefter faller fransen naturligt av och det har vuxit ut en ny. En påfyllning rekommenderas efter ca 3-4 veckor då det växt ut nya fransar som behöver fyllas på. Väljer du att sluta med ögonfransförlängning går det bra och dina fransar kommer se ut precis som innan du började med ögonfransförlängning.

Vill du veta mer om ögonfransförlängning? Läs mer på vår salongs hemsida.

Kommentera